“It’s your road, and yours alone,
others may walk it with you,
but no one can walk it for you.”

– Rumi –

Coaching, een steun op jouw pad

Voel je dat je nood hebt aan begeleiding of een luisterend oor? Zit je met levensvragen? Als coach wil ik jou liefdevol ondersteunen op jouw traject.

Jij staat centraal

Als coach geloof ik sterk in de zelfredzaamheid van jou als mens.

Af en toe zijn er in het leven echter momenten waarop een klankbord, een spiegel, een luisterend oor of een steuntje welkom is om alles op een rijtje te zetten en de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken.

Ik ga graag met jou op weg om de eerste stap naar verandering te vinden…

In mijn aanpak sta jij uiteraard centraal, toch kijk ik ook naar de context binnen dewelke jij functioneert. Dit kan je relatie, gezin, familie, vriendengroep, werk en collega’s zijn. Na een verkennend gesprek bepaal jij de vlakken waarin je graag evolutie maakt.

Liefdevol coachen aan jouw zijlijn

Mijn coachingtools  beperken zich niet enkel tot gesprek.
In de verschillende opleidingen die ik volgde, verzamelde ik een rugzak vol technieken die jou verrassend snel een inzicht kunnen brengen in dat wat “in het moment” speelt. Ik ga graag aan de slag met schrijfoefeningen, creatieve technieken, één-op-één familieopstellingen én met body-learning formats. Via deze aanpak maak jij direct contact met de wijsheid die in jouw lichaam opgeslagen is.
Mijn leuze hierin is: “The mind knows what is good, the body knows what is better.

Verwacht een no-nonsens, directe aanpak. Er is ruimte voor je verhaal, ik begeleid je graag van “moeten” naar “mogen”, ga op zoek naar wat jou onbewust stuurt vanuit aangeleerde patronen en overlevingsmechanismes.

Jij zet de stappen, ik ben aan de zijlijn liefdevol en ondersteunend aanwezig bij jouw proces.

Je bent welkom met om het even welke (levens)vraag! Je kan kiezen voor één of meerdere losse sessies, of voor een langer begeleidingstraject.

Hoogsensitiviteit

Dat jij op dit onderdeel terecht gekomen bent is in wezen reeds een teken dat je zoekend bent naar handvaten om met jouw HSP-zijn of HSP-vermoeden om te gaan.

HSP als zijnskenmerk

Als HSP-er heb je geen stoornis! Het is een aangboren kenmerk, zoals de kleur van je ogen of haar, je lichaamsbouw, enz. En, je bent niet alleen hierin, ongeveer 20% van de bevolking is Hoogsensitief.

En nee, het is geen modeverschijnsel nu er meer aandacht voor Hoogsensitiviteit is in de media. Dat BV’s zich nu uiten als HSP’er kunnen we enkel toejuichen én maakt het gemakkelijker bespreekbaar.
Carl Jung had het er begin 20e eeuw reeds over, en in 1991 introduceerde dr. Elaine Aron het begrip in haar boek: “Hoogsensitieve Personen, hoe blijf je overeind in een wereld die je overweldigt”.

Jij bent geboren met een gevoeliger zenuwstelsel én gevoeligere zintuigen. Jij bent je bewust van subtiele veranderingen in jouw omgeving die niet-HSP personen niet eens opmerken. Ook in contact met anderen ervaar jij prikkels die je misschien niet altijd kunt plaatsen. Je bent zéér empathisch, voelt je niet altijd begrepen, raakt snel overprikkeld, je legt verbanden tussen gebeurtenissen, je hebt meer nood aan rust om alles te verwerken… En dan heb ik het nog niet gehad over de prikkels die jij onbewust oppikt! Je kan je van het ene moment op het andere totaal anders voelen, je ervaart high’s en low’s om u tegen te zeggen.

Het is ook heel goed mogelijk dat jij, vanuit je onbegrepen voelen of niet (h)erkende HSP-kenmerken, overlevingsstrategieën ontwikkeld hebt om “erbij te horen”. Ben je een pleaser, een redder, een bemiddelaar, begrijp je de ander beter dan jezelf? Of weet je niet zo goed wie je zelf bent, waar jij nood aan hebt, welke gevoelens bij jou horen en welke van een ander zijn? Staat jouw gevoel van eigenwaarde op een laag pitje en is dit gemakkelijk onderuit te halen?

HSP als kwaliteit

Herkenbaar?
Bij Relaxatiecoaching kan je terecht om inzicht te krijgen in jouw HSP-zijn en op weg te gaan om dit in te zetten als kwaliteit.
De eerste stap is een kennismakingsgesprek aanvragen, al spannend op zich.
Je komt bij een coach terecht die zelf HSP-er is en een heel traject afgelegd heeft om hiermee om te gaan. Misschien wel een geruststelling voor jou dat ik zonder woorden begrijp hoe belangrijk veiligheid en een prikkelarme omgeving voor jou zijn.

Waarmee gaan we aan de slag?

 • grenzen voelen en aangeven
 • balans vinden tussen wat en wie energie geeft en wat en wie energie kost
 • jouw prikkelniveau in kaart brengen en ontdekken wat jouw reactiepatroon is op overprikkeling
 • loskomen van jouw overlevings- en coping strategieën
 • wat bij jou hoort, wat bij de ander.

Dit en zoveel meer onderzoeken we samen, je krijgt oefeningen mee die jou op weg helpen om dichter bij jezelf en jouw noden te komen.

HSP begeleiding vraagt meerdere sessies met voldoende ruimte ertussen om de inzichten in de praktijk om te zetten.
Uiteraard ben je ook welkom voor een losse sessie.

Verlies en rouw

Afscheid nemen, verlies en rouw… het hoort bij het leven.
Als je kan rouwen, je verdriet kunt uiten, er over mag/kan praten, jouw verlies op termijn verwerkt hebt en een plaats hebt gegeven, dan uit zich dat in opnieuw kunnen genieten van jouw leven.

Soms lopen rouwprocessen echter vast

 • Er was geen tijd voor je persoonlijk rouwproces omdat er voor teveel gezorgd diende te worden.
 • Het verlies zette jouw wereld helemaal op z’n kop.
 • Je kon geen afscheid nemen: je was op reis, je verbinding met de persoon was om diverse redenen verbroken, recent door de corona maatregelen mocht je geen contact hebben.
 • Er is geen plaats voor jouw rouwproces omdat het om “verborgen” rouw gaat: denk hierbij aan een abortus, een relatie die er niet mocht zijn, een baby die afgestaan werd…
 • De waarom-vraag blijft aanwezig.
 • Je onderdrukte jouw rouwproces of liep ervan weg.
 • Je wil er nog over praten, jouw omgeving vindt echter dat dit tot het verleden behoort.
 • Je kon niet op “jouw” manier afscheid nemen, je wil dit graag nog doen om het rouwproces af te ronden en weet niet goed hoe je dit kan aanpakken.

Herken je jezelf in bovenstaande? De kans is groot dat jij in chronische rouw terechtgekomen bent.

Ook dit is rouw

Verlieservaringen gaan echter ook over meer dan een dierbare die overlijdt.

 • Verbroken vriendschappen omwille van verhuis.
 • Een niet behaald diploma, droom.
 • Een oningevuld verlangen, kinderloosheid.
 • Je verloor je “thuis” doordat je ouders gingen scheiden.
 • Je werd ontslagen.
 • Je gezondheid gaat achteruit, je kan fysiek minder.
 • Materiële dingen die je kwijtraakte.
 • Je kind verbreekt de verbinding.

Warme coaching in jouw proces

Ik ondersteun je graag om terug stroming te brengen in vastgelopen rouw- en verliesprocessen.
De technieken die ik, naast gesprek, hiervoor inzet zijn: visualisaties, uitwisseling in een 1 op 1 familieopstelling, schrijfoefeningen, creatieve verwerking…

Ook met acute rouw ben je bij Relaxatiecoaching welkom. Jammer genoeg heeft niet iedereen een steunende of begripvolle omgeving. Bij mij krijg je de kans om jouw verhaal te vertellen, om jouw gevoel te uiten, om jouw verdriet de ruimte te geven die nodig is.

Stress en hyperventilatie

Kom jij nog tot rust?

Wij zijn als mens uitgerust met een ingenieus stress systeem en zijn perfect in staat om met acute stress om te gaan. Meer nog, onze zintuigen staan dan op scherp, we zijn gefocust en de adrenaline stuwt ons vooruit. Prima om op korte termijn een piekperformance neer te zetten, dit op om het even welk vlak in ons leven. Nadien mogen we uitblazen en genieten van het behaalde resultaat.
En dààr wringt het schoentje! Dat laatste vergeten we, want… we gaan door met de volgende actie, willen steeds verder, beter, hoger, meer.

Zo belanden we, vaak onbewust, in chronische stress, die ons beetje bij beetje ondermijnt tot op een punt waar niets meer lijkt te lukken.
Eén van de meest stresserende factoren in onze moderne samenleving is onze smartphone. Het altijd “moeten of willen” bereikbaar zijn, de constante stroom aan informatie, social media en z’n impact.
Dit, bovenop het werk, gezin, hobby’s en sociale “verplichtingen”, zorgt ervoor dat we niet toekomen aan de broodnodige rust, ontspanning, het eventjes zalig nietsdoen.

Leer bewust ademen

Bij Relaxatiecoaching kan je terecht om jouw stress te leren ontladen, we gaan samen op zoek naar wat jou tot rust kan brengen. Vaak begin ik met oefeningen om correct te leren ademen, en voel jij heel snel hoe dit in jouw voordeel werkt. Want, stress gaat ook heel vaak gepaard met een “hoge” ademhaling die op lange termijn ook nog eens voor hyperventilatie kan zorgen.

Op zoek in jezelf

Ben je bereid om dieper naar de oorzaak van jouw stress te kijken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik bekijk samen met jou op welk vlak jij het meeste stress ervaart. Dit kan op fysiek, emotioneel, mentaal of sociaal vlak zijn. Elk vlak vraagt om z’n eigen aanpak, en niet alles werkt voor iedereen.

Investeer in jezelf, in het (her)vinden van balans in je leven, in ademruimte creëren en bovenal in leven vanuit jouw authenticiteit.
Méér “mogen” en minder “moeten” begint bij andere keuzes durven maken

 

Systeemopstellingen

Systeem- opstellingen

Van welke systemen maak jij deel uit?

Stroomt er iets niet in je leven waar je rationeel geen oplossing voor vindt? Via systeemopstellingen kom jij tot inzicht in jouw persoonlijk familiesysteem.
Ik bekijk het zelfs ruimer dan enkel je familie: je werk of bedrijf, een vereniging, een vriendengroep… alles waar jij toe behoort of tijdelijk deel van uitmaakt is een “systeem” dat functioneert volgens de wetmatigheden die vanuit ieders familiesysteem in die groep ingebracht worden.

Een stukje theoretische omkadering

Binnen de contextuele systeemtherapie (Nagy) wordt een problematiek van een cliënt ruimer gezien dan van de persoon alleen. Er wordt via gesprekstherapie gekeken naar hoe, waar en in welke omstandigheden iemand opgroeide of nu leeft. De “context“.
Bert Hellinger ontwikkelde vanuit dit systemische denken “familieopstellingen“. Elke familie heeft een familie-geschiedenis en een familie-lot. Binnen dit familiesysteem wordt geleefd en gehandeld volgens de natuurwetten. Bert Hellinger benoemt dit ordeningen in liefde: plek, rangorde, balans in geven en ontvangen. Hierbij komt ook nog de loyaliteit aan het familiesysteem én het feit dat niets verdwijnt. Als er iets gebeurt dat voor onevenwicht zorgt zal er, via andere familieleden die vaak later in het familiesysteem geboren worden, naar een nieuw evenwicht gezocht worden.
Zo ontstaan “verstrikkingen“, vanuit verbondenheid en loyaliteit, met iets wat in wezen bij de voorouders hoort. De kracht van een familieopstelling zit net hierin: het verdriet, de emotionele ladingen, trauma, verlies en agressie die bij voorouders hoort wordt aan het licht gebracht. Dit brengt verademing, rust en vrijheid voor de persoon die de opstellingsvraag stelde.

Systeemopstellingen binnen coaching

In een 1-op-1 sessie kan je bij mij terecht om jouw vraag vanuit een “systemisch” kader te bekijken.
Uiteraard gebruiken we een andere ingang dan die welke in een groep gangbaar is, aangezien we niet over representanten beschikken.
We starten met het duidelijk krijgen van jouw specifieke vraag én het in kader brengen van de feiten, van dat wat nodig is om jouw opstelling visueel te maken. Daarna gaan we samen aan de slag met vloerankers in de ruimte of met voorwerpen op tafel (popjes, kussens en andere voor handen zijnde tools).
Je kan langs komen met een vraag over je familiesysteem, een werk gerelateerde vraag, een blokkade die jij ervaart, innerlijke kind-pijn, onvervulde verlangens, levensvragen, relatievragen… enz.
Ook als je nieuw bent met familieopstellingen en dit liever eerst privé ervaart vooraleer je deelneemt aan een groepssessie ben je welkom.
Deze sessie kan enkel voor 90 minuten geboekt worden. Systemisch werk vraagt rust en tijd om zich te ontvouwen.

De kracht van een groep

Als workshop bied ik ook systeemopstellingen aan in groep. Lees meer >

Schrijven in een privé sessie

Creatief schrijven

Is schrijven jouw manier van verwerken, van dingen op een rijtje zetten, van inzichten verwerven en zou je hierin graag extra schrijftechnieken krijgen? Dan ben je welkom om samen te onderzoeken via welke schrijfopdrachten jij jouw verhaal, jouw proces eens op een andere manier schrijvend kunt benaderen.

Door een nieuwe, vaak verrassende “schrijfingang” krijg je toegang tot je onbewuste ervaringen en gevoelens of krijg je plots een andere kijk op een thema waar jij mee worstelt.

Nog steeds ben ik verwonderd welk resultaat dit schrijven geeft.

Je bent uiteraard ook welkom om jouw dagboekschrijven gewoon verder uit te diepen. Een boek of roman schrijven begeleid ik niet. De technieken die ik aanbied kunnen jou echter wel op weg helpen.

Ontdek de SchrijfCirkels

Als workshop bied ik ook SchrijfCirkels aan in groep. Lees meer >

Aanraakcoaching

Hoe ervaar jij een aanrakingen?

Ben jij iemand die niet graag aangeraakt wordt en van daaruit ook het aanraken van je dierbaren uit de weg gaat? Ervaar je dit als een gemis in je leven?
Is er ooit fysiek over je grenzen gegaan en kon jij geen “stop” of “nee” zeggen? Of, werd jouw “stop” of “nee” gewoon genegeerd? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk in een trauma-reactie terecht gekomen, en is aangeraakt worden voor jou een no-go geworden.

Hoor jij van anderen hoe graag ze gemasseerd worden en is dit voor jou door bovenstaande ervaringen niet toegankelijk? Of is een knuffel geven aan iemand moeilijk voor jou?

Verlang je naar verandering?

Zou je de helende kracht van aangeraakt worden willen integreren in je leven en zo de traumatische ervaringen overschrijven?

Vanuit mijn opleiding tot traumacoach in combinatie met mijn massage opleidingen kan ik voor jou misschien wel het verschil betekenen.

Stap voor stap gaan is hierin héél belangrijk!
De allereerste stap is vertrouwen opbouwen dat er naar jouw “stop” geluisterd wordt.

Aanraakcoaching is vooral maatwerk en afgestemd op jouw persoonlijke ervaringen.

We beginnen altijd eerst met een intake, waarin we jouw noden kaderen en de opbouw van het coachingstraject bespreken.

Kan jij een coach op je pad gebruiken?

Coaching praktisch

Coaching kan enkel op afpraak. 

Prijzen

Coaching 60 min €55
Coaching 90 min €70

Disclaimer

Relaxatiecoaching stelt geen diagnoses en geeft geen medisch advies.
Ik werk enkel aanvullend aan de reguliere geneeskunde, niet als vervanging ervan.
Bij twijfel, gelieve eerst jouw arts te raadplegen.

Lieve woorden

Coaching

Ik vond Caroline zonder toeval in 2015 toen het heel pittig was in mijn leven. Af en toe ga ik nog eens naar Caroline omdat ik het een investering vind in mezelf en ik het waard ben. 

Als ik een afspraak maak bij Caroline, is het even stilstaan bij wat mijn vraag is, deze komt meestal vanuit mijn hoofd. Tijdens de autorit probeer ik dan te “voelen” wat zich écht aandient.

Het binnenkomen is altijd warm en er is tijd om toe te komen.

Het is voelen wat er is en mogen zijn zoals je bent zonder oordeel.

Caroline heeft een rugzak vol tools en ervaringen. Je wordt als mens geraakt en aangeraakt. Jij maakt mee de keuze: een coachgesprek, een opstelling, een massage of  een combinatie.
De zon straalt op je sessie, dat mag je daar voelen, en alle kleine dingen in haar ruimte hebben betekenis. Zonder dat jij er moet over nadenken worden je houvasten aangeboden om alles samen te bekijken, te voelen en vooral in te ademen. Hoe zwaar de confrontatie ook is met de realiteit buiten haar muren, binnen haar muren ben je veilig. Je mag stralend naar buiten gaan met een nieuw inzicht, een warme heling en je mag terug stappen zetten in de wereld zoals je bent.

 

Sandy (Maldegem)

Coaching

Dank je wel lieve Caroline, voor het innerlijke werk waar jij mij zo liefdevol, zonder oordeel, met de juiste woorden op de juiste tijd, begeleidt.

Waar ik elke sessie weer iets kan meenemen om mee aan de slag te gaan. Het voelt als een cadeautje dat ik meekrijg naar huis. Soms leg ik het even aan de kant, soms koester ik het dicht bij mij, maar steeds is het cadeautje waardevol! 

 

D.

Coaching

Dankzij Caroline , die altijd naar je luistert en samen met jou oplossingen zoekt voor je eigen struggels,  kan ik terug “normaal” functioneren, zonder angst en met een kijk op de toekomst .

Het lijken soms kleine dingen die ze je meegeeft maar ze maken zo een groot verschil in je leven .

Ik kan haar alleen maar mijn hele leven danken voor wie ze is  ♥

 

Shelley Van Hulle

Massage

Coaching

Yoga

Workshops

Massage

Coaching

Yoga

Workshops