“Practice is the art of being there”

– Patanjali –

Yoga als verbinding tussen je hoofd en je lichaam

Ben je op zoek naar verbinding tussen je hoofd en lichaam? De belangrijkste tool heb jij al: je ademhaling. Kom ervaren wat de yoga-bewegingen in combinatie met bewust ademen je kunnen brengen.

Thuiskomen in de Yurt

Bij Relaxatiecoaching beoefen je yoga in een authentieke Mongoolse Yurt. De vertaling van Yurt of Ger is “thuis”. Dit gevoel van “thuiskomen” is ook wat regelmatige deelnemers omschrijven.

Yoga is ook voor jou

Yoga beoefenen is een uitnodiging om stil te vallen, om je drukke leven en wat daar gebeurt even op pauze te zetten en je te verbinden met je lichaam en je ademhaling. Het is de weg van lichaamsbewustzijn kiezen, van acceptatie van de mogelijkheden én grenzen die jouw lichaam heeft én aangeeft. Yoga geeft je de kans om op een diep niveau jouw innerlijke stem, jouw ziel (opnieuw) te horen.

Ik leerde op een functionele manier yoga geven, waarbij het er niet om gaat hoe een houding eruit ziet, wél hoe een houding voelt in het gebied waarvoor ze bedoeld is. Jouw lichaam staat niet ten dienste van de perfecte yogahouding, de houding staat ten dienste van jouw lichaam. Iedereen heeft zijn unieke anatomische bouw, waardoor een zelfde houding er bij iedereen verschillend uitziet. Ik help je graag op weg om de houdingen aan te passen aan jouw lichaam én mogelijkheden.

En… Yoga is er voor iedereen! De grootste misvatting is dat je jong, lenig of slank moet zijn om yoga te beoefenen, niks is minder waar. Je begint op het punt waar je bent, en geleidelijk aan verleg je jouw grens.

Je leert jezelf kennen via yoga, het kan best confronterend zijn om te voelen dat een houding niet lukt en hoe jij daar dan mee omgaat. Ik begeleid jou graag in dit proces. Daarom hou ik de groepen bewust klein, zodat ik voldoende aandacht kan geven aan iedereen.

Meer dan yoga

Yoga is echter veel meer dan enkel het uitvoeren van houdingen, zoals wij het hier in het westen vaak benaderen. In de lessen die ik geef, besteed ik ook aandacht aan ademhalingsoefeningen, begeleid ik jou in visualisaties en zetten we stappen in meditatie en yogafilosofie. Deze benadering brengt je ook mentaal de nodige veranderingen, je kijkt anders naar het leven en de gebeurtenissen, je accepteert vaker de dingen zoals ze zijn.

Elke les kent dezelfde opbouw, hierdoor ontstaat vanzelf rust: aankomen met bodyscan en rustig afsluiten met een instrument (live tonguedrum, kosha’s, gong…). Daartussen combineren we houdingen (asana’s) met ademhalingsoefeningen (pranayama).

Kom jij ook vrijblijvend een sessie uitproberen? Misschien krijg je, net als ik destijds, een yes-gevoel.

Hatha / Slow Vinyassa

In Hatha yoga staat “Ha” voor zon (yang energie) en “tha” voor maan (yin energie).
In Hatha yoga verbinden we yang en yin bewust met elkaar, beide krachten zijn in ieder van ons aanwezig. Om balans te ervaren in het leven hebben we deze allebei nodig.
Tijdens een Hatha yogales gebruiken we de adem om in je lichaam de verbinding te ervaren tussen lichaam en geest.
De houdingen worden apart en eerder statisch uitgevoerd.

Vinyasa yoga is niet echt een specifieke yogastijl op zich. In Slow Vinyasa voeren we de houdingen (asana’s) in een vloeiende opeenvolging uit, met als focus de synchronisatie tussen adem en bewegen.

De Hatha / Slow Vinyasa les bestaat uit een mooi evenwicht tussen liggende, zittende en staande houdingen.
 
Praktische info

Stoelyoga

Geleidelijk aan vind stoelyoga z’n plekje in de wereld. Méér dan terecht! Want stoelyoga is laagdrempelig, heel toegankelijk, kan overal en op bijna elke stoel uitgevoerd worden.

Stoelyoga is een volwaardige vorm van yoga met aandacht voor het uitvoeren van de houdingen, ademhalingsoefeningen, relaxatie, meditatie én yogafilosofie.

Bij Relaxatiecoaching zijn naast een stoel, ook bolsters, kussens, blokken, riemen en dekens aanwezig die jou extra kunnen ondersteunen tijdens het uitvoeren van de oefeningen.
Stoelyoga stelt jou in de mogelijkheid om mild te blijven bewegen als het voor jou om diverse redenen niet meer lukt om bvb op je knieën te zitten, plat op je rug te liggen… Ideaal ook als je herstellend bent na een operatie, na ziekte… Méér nog dan gewone yoga kan je stoelyoga tot op ver gevorderde leeftijd blijven beoefenen!

Echter niet enkel bij medische problemen is stoelyoga waardevol! Wat denk je bijvoorbeeld van kantooryoga, stoelyoga op school, enz. Je kunt het in je gewone kledij doen, en het is een fijne opkikker tussen het werk of studeren door…

Try it out en je zult versteld staan van de functionaliteit van blijven bewegen.
 
Praktische info

Yin Yoga

Dit is een zachte yogavorm met een diepgaand effect.
In een yin yogales blijf je 3 tot 5 min in eenzelfde – meestal liggende of zittende – houding. Waar nodig ondersteunen bolsters, blokken en dekens je lichaam. In deze lessen bereiken we de dieper liggende weefsels, die baat hebben bij deze langere tijd.

In een yin yoga les gebruik je je spieren (yang) om in de houding te komen, waarna je deze ontspant en je jouw fascia (yin) onder spanning zet die hierdoor stretcht en geleidelijk aan soepeler wordt.
Na elke houding gaan we navoelen (rebound), waardoor de fascia opnieuw z’n vorm aanneemt.

Yin yoga is ook een meditatieve yogavorm, zeker bij Relaxatiecoaching, waar tijdens de yogalessen geen muziek speelt. Op die manier wordt jij uitgenodigd om dicht in verbinding te komen met je eigen kern en manier van “zijn”.

Yin yoga is een mooie afwisseling met de eventueel yang getinte sportactiviteiten die jij doet.
 
Praktische info

Privé Yoga

Is yoga in een groep niks voor jou? Of wil je met persoonlijke begeleiding ervaren of yoga iets voor jou kan betekenen? Aarzel niet en neem contact op om de mogelijkheden te bekijken.

Bij een privé les kan je maximaal één persoon extra meebrengen.

Wil je met een paar mensen voor een bijzondere gelegenheid langskomen? Eventueel in combinatie met een rugmassage? Mail me jouw vraag en ik maak een prijsofferte op maat.
 
Praktische info

Wil je ervaren wat yoga voor jou kan betekenen? 

Yoga praktisch

Lessen gaan door van september tot juni. Er is geen les in schoolvakanties en op feestdagen.

Privé-yoga kan steeds op afpraak. 

Lestijden

Dinsdag Hatha/slow Vinyasa 19.45h – 21.00h
Woensdag Hatha/slow Vinyasa 9.00h – 10.15h
Donderdag Stoelyoga 9.00h – 10.15h
Hatha/slow Vinyasa 18.00h – 19.15h
Yin Yoga 19.45h – 21.00h
Dinsdag
19.45h – 21.00h
Hatha/slow Vinyasa
Woensdag
9.00h – 10.15h
Hatha/slow Vinyasa
Donderdag
9.00h – 10.15h
Stoelyoga
18.00h – 19.15h
Hatha/slow Vinyasa
19.45h – 21.00h
Yin Yoga

Prijzen

Eénmalige proefles €5
Betalen per les €15
5-beurtenkaart* €65
10-beurtenkaart* + 1 les gratis €130
Privé yoga 1u voor jou en max één extra persoon** €55
Eénmalige proefles
€5
Betalen per les
€15
5-beurtenkaart*
€65
10-beurtenkaart*
+ 1 les gratis

€130
Privé yoga 1u voor jou en max één extra persoon**
€55

* Beurtenkaarten blijven onbeperkt geldig.

** Kom je graag eens privé yoga volgen met een paar vriendinnen of vrienden? Mail me om te overleggen.

Deelnemers

In de Yurt is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Ik hou de yoga lessen bewust kleinschalig.

Veelgestelde vragen

Kan ik een cadeaubon aankopen?

Ja! Ken je iemand die hier yoga volgt en heb je geen inspiratie voor een geschenk? Een cadeaubon voor een éénmalige les (€15) of eender welk bedrag dat in mindering gebracht wordt op de volgende beurtenkaart is mogelijk. Voor €3 extra kan de cadeaubon opgestuurd worden naar jou of rechtstreeks naar de gelukkige. Stuur me een mailtje om af te spreken.

Mag ik al vroeger aankomen?

Ja, welkom vanaf 15 minuten voor aanvang van de les. Ik begin graag stipt.

Wat breng ik mee?

Alle materiaal is aanwezig. Breng enkel een flesje water mee.

Vriendelijk verzoek om je niet vlak voor de les te parfumeren, Jouw lekker geurtje dringt in het materiaal en vermengt zich met het geurtje van de yogi in de volgende les… Alles wordt regelmatig gewassen, echter niet 
tussen 2 lessen. Dank voor het begrip!
Heb ik speciale yoga kledij nodig?

Nee hoor. Kleed je comfortabel, zodat je gemakkelijk kan bewegen. Kleed je in laagjes, want het kan warm zijn in de Yurt.

Mag ik mijn gsm meebrengen?

Geniet ten volle van je me-time. Laat je gsm in de wagen of zet hem uit. Uitzonderingen kunnen uiteraard besproken worden. 

Kan ik gemakkelijk parkeren?

Ja, er zijn voldoende parkeerplaatsen. Parkeren kan op onze oprit of in de parkeervakken op straat. 

Hoe bereik ik de Yurt?

De Yurt is bereikbaar via de poort links van ons huis. Volg het pad naar achter. 

Moet ik reserveren voor een yoga les?

Ja, reserveren gebeurt bij voorkeur via mail. Meld je aan voor de mailinglijst, je krijgt dan eind van de maand een mail om te reserveren voor de volgende maand (uitschrijven van de lijst kan uiteraard altijd). 

Kan ik een gereserveerde les annuleren?

Ja. Geef je mat/stoel 24u op voorhand vrij, zodat iemand anders je plek kan innemen. Hoor ik niks, dan ben ik genoodzaakt je les aan te rekenen. Dank voor het begrip!

Proef de sfeer

Yoga in de Yurt of in de tuin.

Lieve woorden

Hatha / Slow Vinyasa

De wereld draait steeds door maar op het moment dat ik in de Yurt ben bij Caroline denk ik even niet aan de wereld hierbuiten, dan is het me-time.

De yoga les zelf brengt mij heel veel rust, alles valt letterlijk van mijn schouders af. De Yurt, de plaats waar de yoga doorgaat, zorgt voor een heel speciale sfeer waar je je direct thuis voelt. Vanaf je de tuin van Caroline binnenwandelt laat je alles achter je en voel je je helemaal tot jezelf komen.

Caroline is bovendien niet zomaar een yoga docente, ze luistert naar je noden en behoeften en bij haar moet je u niet forceren om bepaalde oefeningen uit te voeren. Iedereen doet dit op zijn manier en daardoor voel je je niet minderwaardig. Ze doet je echt luisteren naar jouw lichaam op het moment dat je een oefening uitoefent. Ze leert je jouw lichaam accepteren zoals het aanvoelt op dat moment.

De yoga vorm die ik volg heet Hatha/Vinyasa, dit is een ideale vorm waarin je elk deel van je lichaam overloopt. Doordat je via elke beweging een in-en uitademing doet, leer je rustig ademen. Ik heb echt leren ademen door Caroline of beter gezegd juist ademen. Eigenlijk kan ik niet meer zonder yoga, ook thuis doe ik geregeld oefeningen die ik in de yoga heb geleerd. Ik zou echt iedereen aanraden om bij Caroline yoga te volgen.

 

Tatjana Van De Genachte (Adegem)

Stoelyoga

Ik was al een tijdje op zoek naar een soort relaxatie maar vond mijn draai niet in de traditionele yoga, die enkel op oefeningen gebaseerd is. Sommige van die oefeningen vielen mij ook zwaar en dan is de relaxatie zoek.

Op fb zag ik iets passeren over stoelyoga, ging naar de gratis proefles en…. kwam thuis. De combinatie van de Yurt – een zalige plek – , de onbevangen manier van lesgeven, het aanpassen van oefeningen indien nodig, de toffe groep waar regelmatig gelachen wordt, maken het geheel voor mij compleet. Je hebt hetzelfde effect als bij “gewone” yoga maar de oefeningen gebeuren van op een stoel. Ik begrijp nog altijd niet waarom er terughoudendheid is ten opzichte van deze yoga vorm. Mij helpt het in ieder geval enorm en ik kijk altijd uit naar “mijn” donderdag voormiddag, vol relaxatie, warmte en – letterlijk – ontspanning.

 

Nadine

Yin Yoga

Heerlijk vertoeven in de Yurt, knus, gezellig, warm en cocongevoel. Yin Yoga is een echte aanrader voor wie zijn hoofd wil leeg maken en de lessen zijn heel tof. Een aanrader!

 

Matina Bruggeman

Hatha / Slow Vinyasa

Een fijne plaats om even tot rust te komen in de Yurt.

Wekelijks geniet ik van de Hatha/Vinyasa yoga en voel ik me herboren, zou het niet kunnen missen. De Yin yoga ook een paar keer gedaan, een aanrader.

Goede sfeer en leuke groep. Caroline heeft haar hart op de juiste plaats en een haarfijne perceptie waardoor ze haar lessen vaak personaliseert. Dus voor ieder wat wils!

 

Kim (Adegem)

Stoelyoga

Ik kijk steeds uit naar de donderdag morgen. Stoelyoga is echt mijn ding. De locatie, de goede groep en natuurlijk de yoga zelf zijn top. Ik heb mezelf op verschillende vlakken beter leren kennen en ervaar de oefeningen om mijn actieve leven op de rails te houden. Mijn gezondheid vraagt soms veel van mijn energie, door de stoelyoga krijg ik de rustmomentjes die ik nodig heb. Soms op rare locaties maar ze helpen en dat is het voornaamste. De gewone yoga heb ik ooit geprobeerd maar dat was niet echt mijn ding. De stoelyoga is een mooie vervanging daarvan. De oefeningen vanop een stoel, maar met een zelfde resultaat. Zeer blij dat ik dit mocht leren kennen.

 

Claudine

Yin Yoga

Het is elke donderdag opnieuw uitkijken naar het rustmoment van de week tijdens de yinyoga.

Een kwartier voor aanvang, wacht Caroline ons op in haar gezellige, rustgevende Yurt. Het warme haardvuur, heerlijke geuren en een vriendelijke en toegewijde yogadocente verwelkomen je van harte.

Na een yogamat te hebben uitgekozen, kan je je helemaal installeren met al het materiaal dat je nodig acht en volledig tot je  beschikking staat. De les start steeds met een bodyscan. Dit moment voelt als helemaal thuiskomen. Wat volgt is een rustige aaneenschakeling van yinyoga houdingen die je gedurende een langere tijd aanneemt. Je kan tijdens de oefeningen steeds rekenen op tips of hulp op maat, waardoor je deze yogales echt volgens je eigen kunnen en mogelijkheden kan volbrengen.

Dat je ook wat uitleg krijgt over yoga, dat er stilte is tijdens de sessie of dat er bij de eindrelaxatie gespeeld wordt op de tonguedrum zijn heel fijne extra’s, die me elke week opnieuw doen verlangen naar de yogales.

 

Nele Peeters

Hatha / Slow Vinyasa

Voor mij kwam Caroline met haar Yurt op het gepaste moment op mijn pad. De Hatha Yoga doet wonderen voor mijn lichaam, de rust en warmte in de Yurt zijn perfect om je hoofd even leeg te maken en onze goedlachse juf leidt dit alles in perfecte banen!

Topper!

 

Ann

Yin Yoga

Heerlijk om alles eens goed te rekken en te stretchen in de Yin Yoga op donderdag, mijn hoofd los te laten en op pauze te komen in een fijne omgeving rond de houtkachel.

 

T.

Stoelyoga

Ik volg al van in het prille begin stoelyoga .

Nog iedere week kijk ik er naar uit de yoga te beleven op een manier die past bij mij .

De sfeer in de Yurt is zalig en toch één met de natuur. Hopelijk kunnen we er nog lang van genieten.

 

AVD (Adegem)

Yin Yoga

Ik volg afwisselend de Hatha yoga op dinsdag en de Yin yoga op donderdag.

De yogalessen brengen mij innerlijke rust en een soepeler lichaam. En dit allemaal in een kleinschalige verwarmende setting waarbij je persoonlijk wordt opgevolgd! Wat heel belangrijk is voor mij, omdat ik nogal eens rap foert durf te zeggen tijdens een yogales om bepaalde houdingen mee te doen. En Caroline daar dan de motiverende factor in is om het wel te doen, en nog belangrijker, om mijn oefening JUIST te doen!

Me vooraf inschrijven was voor mij een drempeltje, aangezien ik niet graag gebonden zit, maar eigenlijk vind ik dat juist een extra motiverende factor om wel te gaan en mezelf uit de zetel te trekken. En kan ik niet door omstandigheden wordt er daar ook niet moeilijk rond gedaan. Waarvoor dank!

En als laatste wil ik nog een dikke pluim geven voor de netheid in de Yurt, is altijd ergens aangenamer vertoeven zo!

 

Robby (Maldegem)

Hatha / Slow Vinyasa

Als bezige bij ben ik altijd al op zoek geweest naar manieren om in mijn dynamisch leven rust te vinden in al zijn dimensies. Hatha/vinyasa yoga bij Caroline helpt me sinds enkele jaren mijn voeten op de grond te brengen terwijl ik met mijn hoofd tussen de wolken loop. De hartelijke begeleiding van Caroline creëert een lichamelijke en geestelijke beleving waar ik mijn persoonlijk pad kan volgen. Terwijl de Yurt alle zintuigen prikkelt en een wonderlijk en uniek kader biedt om helemaal verbonden te kunnen zijn met mezelf in het moment.

 

Siebe (Maldegem)

Massage

Coaching

Yoga

Workshops

Massage

Coaching

Yoga

Workshops