Creatief dagboek in de SchrijfCirkels

Ervaar wat het schrijven in jouw persoonlijk dagboek kan betekenen. Er ontstaan magische momenten in de verbinding met de andere deelnemers.

Wil jij ook creatief schrijven in de veilige cocon van de Yurt?

Jouw creatief dagboek

Hou je van schrijven of wil je creatief dagboekschrijven eens uitproberen? Laat je verwonderen door de dynamiek die ontstaat als je in je dagboek schrijft terwijl ook de anderen in de groep met hetzelfde aan de slag zijn.

We schrijven geen roman, kortverhaal of blog. Wel verkennen we jouw verhaal en jouw herinneringen op een verfrissende manier via diverse schrijfoefeningen.
Kom ontdekken wat een “elfje”, “cascade”, “sprint”, “rondeel” en zoveel meer zijn.

Tussen het schrijven door geef ik ook speelse tekenopdrachten of collage-oefeningen, zodat je nadien blij jouw dagboek doorbladert.

Schrijven in groep is magisch

Het is heel bijzonder om elke keer weer te mogen observeren hoe jouw teksten weerspiegelen wat er speelt in jouw leven. Meer nog, iedere SchrijfCirkel is er een “blend” tussen de schrijfsels van de verschillende deelnemers… dat is wat ik zo magisch vind!

In de veilige cocon die we elke keer opnieuw met z’n allen creëren, is er ruimte om jouw geschreven tekst te delen per 2, 3… of met de hele groep. We hanteren het principe “no comment”, waardoor jouw verhaal gehoord wordt zonder onderbreking of goede raad. Jij hebt ten allen tijde de vrijheid om te zeggen “ik pas” voor een deel of voor de hele tekst. Enkel op die manier kan je heel vrij in jouw schrijfflow duiken.

En daarna?

Je kan de technieken thuis gebruiken als meditatief moment, om creatief in het Nu bezig te zijn of als reflectie.

Neem jij ook deel aan de volgende SchrijfCirkel?

Schrijfervaring is niet nodig! Iedereen is welkom.

SchrijfCirkel praktisch

Koffie – thee -water en iets lekkers zijn steeds inbegrepen.

Wanneer?

SchrijfCirkels worden om de 5 à 6 weken georganiseerd op zaterdagvoormiddag in de Yurt.

SchrijfCirkels zaterdag 9.30h – 12.00h
 03/02 – 16/03 – 27/04 – 08/06
SchrijfCirkels
zaterdag 9.30h – 12.00h
03/02 – 16/03 – 27/04 – 08/06

Deelnemers

De workshop gaat door bij minimum 4 deelnemers. De inschrijvingen worden afgesloten bij 8 deelnemers.

Prijs

€30 per workshop

Voel de inspiratie in de Yurt

Lieve woorden

SchrijfCirkel

Ik wou graag meegeven dat ik sinds de SchrijfCirkel het schrijven echt helemaal omarmd heb thuis. Ik had het al vaak geprobeerd doorheen de jaren, maar nooit echt volgehouden. Na mijn ervaring in de SchrijfCirkel en wat kleinigheden die erna op mijn pad kwamen heb ik er echt een vaste bron van rust in gevonden. Het behoort nu tot mijn vaste routine voor het slapen gaan. Het is de perfecte manier voor mij om emoties ruimte te geven en los te laten, en het is ook opmerkelijk hoe ik steeds vaker in dankbaarheid en liefde besluit 💖. Ook tekeningen verschijnen daarbij vanzelf, de panda wasco’s uit mijn praktijk lagen steeds vaker op mijn nachtkastje, dus heb nieuwe gekocht 😊  Als ik het nog es durf overslaan, voel ik ook opmerkelijk verschil in mijn slaap.

 

Sylvie

SchrijfCirkel

Ik kan deze manier van schrijven samenvatten in twee woorden: “Het raakt!”

 

Jozef Olieux

SchrijfCirkel

De SchrijfCirkel… een zeer toepasselijke naam voor deze workshop waarin het schrijven centraal staat.

Caroline is een warme en intuïtieve lesgeefster die op een leuke en speelse wijze verschillende schrijftechnieken gebruikt om ons te doen schrijven over onze gevoelens (en eventueel verborgen vragen of problemen). Alles is mogelijk maar jij bepaalt altijd zelf hoe diep je wil gaan in je schrijven. Delen is nooit verplicht maar wordt wel geapprecieerd. Er is geen druk een bepaald resultaat te behalen, alleen een uitnodiging om deel te nemen. Ik kijk altijd uit naar deze voormiddagen en niet alleen voor het schrijven maar ook om een paar uurtjes door te brengen in de gezellige Mongoolse Yurt van Caroline. De knusse en mooie omgeving en het fijne schrijfgezelschap maakt het schrijven nog specialer. Een eigen wereldje wordt gecreëerd met lichtjes, gelach, een drankje en zoetigheden. Een plek waar ik tot rust kan komen en al schrijvend contact maak met mezelf. Een echte aanrader om eens te proberen!

 

Peggy M. (Lievegem)

Massage

Coaching

Yoga

Workshops

Massage

Coaching

Yoga

Workshops