Verbind met jouw familiesysteem

Stroomt er iets niet in je leven waar je rationeel geen oplossing voor vindt? Via systeemopstellingen kom ook jij tot inzicht in jouw persoonlijk familiesysteem.

Nieuwsgierig geworden wat die systeemopstellingen nu precies zijn? Lees hieronder dan zeker verder. Of schrijf je direct in om het zelf te ervaren!

De impact van familiesystemen

Wat systeemopstellingen nu precies zijn, is moeilijk in woorden te vatten. Een opstelling live ervaren is nog steeds de beste manier om de positieve impact ervan te voelen.
Oorspronkelijk gebruikten we de originele naam “Familieopstellingen“, maar deze vlag dekte voor ons echter niet langer de lading. Wij zien het veel ruimer: je werk of bedrijf, een vereniging, een vriendengroep… alles waar jij toe behoort of tijdelijk deel van uitmaakt is een “systeem” dat functioneert volgens de wetmatigheden die vanuit ieders familiesysteem in die groep ingebracht worden.

Een voorsmaakje

Heb je Netflix? In de populaire netflix serie Zeytin Agaci (2022) worden drie vriendinnen geconfronteerd met onopgeloste trauma’s uit hun verleden. Elke aflevering komt iemand in het reine met zijn/haar verleden na een sessie bij Zaman. Het wordt niet met zoveel woorden benoemd, maar dit zijn precies de systeemopstellingen die ik samen met Sabin Van Crombrugge aanbied.

Een stukje theoretische omkadering

Nagy ontwikkelde de contextuele systeemtherapie, hierin wordt een problematiek van een patiënt/cliënt ruimer gezien dan van de persoon alleen. Er wordt via gesprekstherapie gekeken naar hoe, waar en in welke omstandigheden iemand opgroeide of nu leeft. De “context“.
Bert Hellinger ontwikkelde vanuit dit systemische denken “familieopstellingen“. Door het werken met “representanten”, die staan voor de personen en/of problemen binnen de familie van een cliënt, wordt méér zichtbaar dan in gesprekstherapie.
Elke familie heeft een familie-geschiedenis en een familie-lot. Binnen dit familiesysteem wordt geleefd en gehandeld volgens de natuurwetten. Bert Hellinger benoemt dit ordeningen in liefde: plek, rangorde, balans in geven en ontvangen. Hierbij komt ook nog de loyaliteit aan het familiesysteem én het feit dat niets verdwijnt. Als er iets gebeurt dat voor onevenwicht zorgt zal er, via andere familieleden die vaak later in het familiesysteem geboren worden, naar een nieuw evenwicht gezocht worden.
Zo ontstaan “verstrikkingen“, vanuit verbondenheid en loyaliteit, met iets wat in wezen bij de voorouders hoort. De kracht van een familieopstelling zit net hierin: het verdriet, de emotionele ladingen, trauma, verlies en agressie die bij voorouders hoort wordt aan het licht gebracht. Dit brengt verademing, rust en vrijheid voor de persoon die de opstellingsvraag stelde.

Zijn Systeemopstellingen iets voor jou?

Zijn Systeem-opstellingen iets voor jou?

Zit je met een vraag op om het even welk vlak? Stroomt “iets” niet in je leven waar je rationeel geen oplossing voor vindt? Misschien zit het antwoord wel op een op het eerste zicht niet-waarneembaar vlak in je familiesysteem!
Systeemopstellingen zijn voor iedereen toegankelijk. Zowel voor jou als beginner om opstellingen te ervaren en kennis te maken met onze werkwijze, als voor jou die bekend is met opstellingen en hun transformerende werking.

Wat kan opgesteld worden in Systeemopstellingen?

  Wat kan opgesteld worden in Systeem-opstellingen?

   • uiteraard nog steeds alles wat in jouw familiesysteem invloed uitoefent op jou
   • traumatische ervaringen
   • onverwerkte rouw
   • vragen over iets wat niet stroomt in je werk of bedrijf
   • alleen geboren tweeling-issues (VTS)
   • innerlijke kind-pijn
   • onvervulde verlangens
   • alle soorten levensvragen of relatievragen
   • en nog zoveel meer

   Let wel: je kan niet bijbetalen voor je eigen opstelling. We werken in de flow van het moment. Doordat we de groep klein houden is de kans groot dat jouw vraag aan bod komt.

   Hoe verloopt een Systeemopstelling?

   Hoe verloopt een Systeem-opstelling?

   Als jouw vraag opgesteld wordt, dan polst de begeleider bij jou naar gekende “feiten” die ermee in verband staan. Daarna kies jij “representanten” uit de aanwezigen, zij vertegenwoordigen personen of situaties in jouw vraagstelling.
   Deze mag jij in de ruimte (het “opstellingsveld”) een door jou gekozen plek geven. De representanten worden door de begeleider bevraagd. Door de informatie die representanten geven over hoe ze zich voelen ten opzichte van anderen in de opstelling, ontstaat er een dynamiek die jou als vraagsteller inzicht geeft in de situatie. Door woorden, zinnen of een nieuwe beweging ontstaat er rust in het systeem en vinden diepgaande veranderingen plaats.

   Je kunt enkel opstellingen voor jezelf doen, voor jouw deel in het geheel. Wij werken zonder oordeel en steeds in respect naar jouw familie van herkomst.

   Overtuigd om je open te stellen voor een Systeemopstelling?

   Wil je als eerste op de hoogte gesteld worden van de volgende opstellingsnamiddag? Contacteer me om in de groepslijst Systeemopstellingen opgenomen te worden.

   Systeemopstellingen praktisch

   Systeem-opstellingen praktisch

   Koffie – thee – water en iets lekkers zijn steeds inbegrepen.

   Begeleiding

   Sabin Van Crombrugge, ervaren en internationaal opgeleide groepsopsteller.
   Psycholoog, Kinesist, Vanishing Twin (VTS) specialist, Traumacoach en nog zoveel meer…

   Caroline De Vlieger, assistent. Ikzelf dus. Ik gebruik opstellingen vooral in 1-op-1-coaching.

   Wanneer?

   Systeemopstellingen worden om de 5 à 6 weken ingepland op zaterdagnamiddag.

   Systeemopstellingen zaterdag 14.00h – 17.00h
   03/02 – 16/03 – 27/04 – 08/06
   Systeemopstellingen
   zaterdag 14.00h – 17.00h
    03/02 – 16/03 – 27/04 – 08/06

   Deelnemers

   De workshop gaat door bij minimum 6 deelnemers. De inschrijvingen worden afgesloten bij 12 deelnemers.

   Prijs

   €55 per workshop

   Lieve woorden

   Systeemopstellingen

   Systeemopstellingen of Familieopstellingen, het zijn wonderlijke middelen om inzicht te krijgen in dingen in je leven:
   waar je geen vat op hebt,
   waar je zelf instaat en niet altijd kan zien,
   waar je samen met anderen als toeschouwer mag meestappen in je verhaal.

   Jouw vraag die in het licht wordt gezet door twee mooie dames vol ervaring en met een stevige basis om mensen, vragen en alles errond te omarmen, te ontvouwen en samen te ontrafelen. Met liefde, respect, humor en een lekker aanbod aan drankjes en zoets, om pittige dingen behapbaar te houden. Alles gebeurt in het veilige en ronde nest dat de Yurt is.

   Met je vraag of vanuit iemand zijn vraag, zie je verbanden, voel je verbanden en mag je samen werken en ontmoeten in de opstelling, samen met anderen.

    

   Sandy (Maldegem)

   Systeemopstellingen

   Als ik met een vraag zit of als ik met gevoelens worstel waar ik zelf geen antwoord op vind, dan neem ik deel aan een systeemopstelling. Er is geen garantie dat jij je eigen opstelling krijgt maar persoonlijk vind ik dat ook niet nodig. Zelfs door gewoon deel te nemen aan iemand anders zijn opstelling, krijg ik vaak inzichten in mijn eigen situatie en gevoelens. Het feit dat alle aanwezigen op zoek zijn naar antwoorden op hun eigen problemen, frustraties, vragen of onrust, zorgt ervoor dat het veilig aanvoelt om deel te nemen aan een opstelling (kwetsbaar maar niet alleen). Sabin en Caroline zijn geweldige begeleiders die intuïtief aanvoelen wat je nodig hebt. Elke systeemopstelling is anders en vaak intens maar ook zeer leerrijk. Zeker de moeite waard om eens mee te maken als je er voor openstaat en vragen hebt.

    

   Peggy M. (Lievegem)

   Massage

   Coaching

   Yoga

   Workshops

   Massage

   Coaching

   Yoga

   Workshops